• Returret 30 dage
 • Fri fragt over 599 kr.
 • Fragt fra 39 kr.
 • Hurtig levering 1-3 hverdage
 • VISA Electron
 • Mastercard
 • VISA
 • MobilePay

FORSLAG/ EKSPERIMENTER PÅ LÆRRED MED KALKMALING OG VOKS

Oprettet d.

   

 

FORSLAG/ EKSPERIMENTER PÅ LÆRRED MED KALKMALING OG VOKS

 1. – Påfør et lag kalkmaling på lærredet og lim evt. krøllede aviser, bølgepap eller lignende på, vær sikker på, at der er maling på alt – lad det tørre - mal henover igen, så det hæfter godt. Gentag gerne processen, alt efter hvilken struktur du ønsker. Det er en god måde at komme i gang med det hvide lærred og skaber en rustik bund for et kommende maleri/collage. Lad endelig være med at tænke på motiv, når du begynder, det hæmmer dig blot i processen. Forsøg at lave forskellige strukturer på lærredet, så det ikke bliver for ensartet på hele fladen. Lad nogle partier stå glatte og andre rustikke. Det giver dig flere muligheder, når du skal arbejde videre. Tænk i flader – rolige, glatte og rustikke flader. Du kan også gøre brug af et stykke plast, så ”du flytter farven/trykker det ned i malingen”.
 2. – Spartl et kraftigt lag kalkmaling på lærredet helt tilfældigt – lad evt. nogle områder stå fri indtil det rene lærred. Gør brug af en hårtørrer, så vil malingen skabe spændende revner og krakeleringer, hvor voksen vil lægge sig i – eller læg lærredet ud i solen og tørre, så krakelerer malingen også. De fri områder kan herefter fyldes ud med andre farver.
 3. – Ønsker du en endnu mere rustik bund, kan du pensle/spartle små partier af lærredet over med fliseklæber (kan købes hos Jem og Fix, køb den billigste, den er ok) Den skal blandes op i vand i en passende tykkelse, som lind havregrød.
 4. – Med voksen får du mange sjove, spændende udtryk ”forærende”. HUSK ALTID at bruge den klare voks som første forsegling, da den matte kalkmaling vil suge den farvede voks til sig. Et eks.: Et lærred malet op i gråtoner får klar voks først – lige efter sætter du en klat med lys farve på lærredet, sprayer med vand og trækker den lyse farve ud over dele af lærredet med en svamp eller en gummispartel. Så vil farven prelle, fordi voksen og vandet modarbejder hinanden.
 5. – Når du har arbejdet dig frem til en bund, som du synes du vil arbejde videre med, så arbejd fremover lidt i etaper. Har du svært ved at komme videre, læg evt. lærredet på gulvet – dæk visse områder til og stænk med fortyndet maling på visse områder. Lad det tørre. Afprøv voksen – husk den klare først og derpå en farvet. Man kan sagtens arbejde lag på lag med voksen (de forskellige farver ovenpå hinanden)
 6. – Rids evt. i malingen, inden der påføres voks, så vil en farvet voks lægge sig i de fine ridser.

Der er utallige muligheder.

Se de mange gode inspirations billeder nedenfor:

Kalkmaling i forskellige farver på lærrede samt klar og brun voks. Nogle af lærrederne har fået påført fliseklæber tilfældige steder med en svamp. Det giver en rustik bund. Kalkmalingen giver også struktur, når der kommer lag på lag.

 

       

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar