• Returret 30 dage
  • Fri fragt over 599 kr.
  • Fragt fra 39 kr.
  • Hurtig levering 1-3 hverdage
  • VISA Electron
  • Mastercard
  • VISA
  • MobilePay

Inspiration til accessories og andre små projekter

Oprettet d.

       

 

Vejledning til brug af kalkmaling på lærred

 

Det er utroligt spændende at arbejde med kalkmaling på lærred. Når jeg begynder på et lærred, laver jeg ofte en bund, som jeg kan arbejde videre på. Det første lag er blot et lag med malingen, for ligesom at skabe en ”grobund” for næste lag. Husk at arbejd malingen ind på kanterne af lærredet, så behøver du ingen ramme. Det næste lag opstår, når jeg pensler eller ”tværer” kalkmaling ud på mit lærred med kraftigere lag og gerne med flere farver. For at skabe struktur, kan du anvende vinyl eller linoleum til at trykke ned i malingen. Jo kraftigere lag af farve – jo mere struktur. Det er også muligt at ”flytte” malingen rundt med plast. Der er svært at give en nøjagtig vejledning af processen, for der opstår ofte nye teknikker undervejs og det er netop det, som gør arbejdet interessant. Du kan selvfølgelig også bruge en pensel til arbejdet. Jeg har lærredet til at ligge ned - ellers vil de kraftige lag løbe.

 

Når malingen er tør må du vurdere, hvor du nu er på vej hen. Lad være med at tænke færdigt billede/motiv, for tidligt i processen. Under tørringsprocessen, kan du evt. bruge en hårtørrer nogle steder, for at få malingen til at krakelere. Det er godt med forskellige flader – rolige flader og mere strukturerede flader. Det skaber dynamik i et billede.

 

Når du forsegler med voks mellem de forskellige Lag/flader, kan du efterfølgende bruge en vandforstøver. Påfør lidt kalkmaling på en svamp/gummispartel i en eller anden farve – stryg den ud nogle steder på lærredet. Voks, vand og farve modarbejder hinanden lidt og malingen vil prelle og lægge sig i små ”søer” – alt efter hvor meget vand og farve du påfører lærredet. Herved opstår der noget magisk, som du måske kan arbejde videre med. Husk at forsegle med voks til sidst, men du kan også gøre det mellem lagene af maling. God fornøjelse!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar