• Returret 30 dage
  • Fri fragt over 599 kr.
  • Fragt fra 39 kr.
  • Hurtig levering 1-3 hverdage
  • VISA Electron
  • Mastercard
  • VISA
  • MobilePay

Er tiden løbet fra din gamle glasvase?

Oprettet d.

Har du en gammel glasvase stående, der måske ikke ser så moderne ud længere? Eller er du faldet over en anden form for vase i en genbrugsbutik, som du gerne vil have nemmere ved at passe ind i det hjemlige interiør? Så er kalkmaling den hurtige genvej, der samtidig gør det muligt at få et både spændende og flot resultat. Læs med her og bliv inspireret til dit næste upcycling-projekt.

Det der gør kalkmaling så eminent til den slags projekter, er, at du slipper for en masse af det klargøringsarbejde, der oftest skal til, hvis du havde valgt en anden malingtype. Så skal du upcycle et gammelt træmøbel, slipper du at slibe og det samme gælder for glasvaser.

Du skal kun vaske med grundrens.

Den eneste form for klargøring, du behøver, før du kan gå i gang med at male med kalkmaling, er at afrense glasvasen med grundrens. Det kan købes i webshoppen.

Grundrensen sørger for at fjerne alle urenheder, samt fedt- og eventuelt nikotin, der har sat sig på glasvasen i tidens løb. Derved giver du kalkmalingen den bedste forudsætning for at hæfte på vasen.

Sådan maler du en glasvase med kalkmaling

I forbindelse med artiklen har vi malet en gammel orangefarvet glasvase. For at du bedre kan se forskellen på før og nu, har vi kun malet halvdelen af vasen, som du kan se på billedet her:

 

 

Efter vasen er grundrenset, påføres malingen med en pensel. Du kan også bruge en svamp. Vil du have et mere effektfuldt resultat eller give glasvasen et stentøjsagtigt udseende, kan du eventuelt mikse flere forskellige farver, som her. Arbejd med løs hånd, brug svamp og pensel og lad kraftige lag sidde nogle steder, så får du en interessant struktur, som voksen vil lægge sig i.

Leg dig til det bedste resultat

Vil du skabe nogle spændende effekter, behøver du ikke male voldsomt præcist eller perfekt. Forsøg dig frem med forskellige teknikker, til du har det flotteste resultat. Bruger du en pensel, får du et mere rustik udtryk, hvis du ikke bruger samme penselretning hele tiden.

Kort sagt: Glem alt hvad du har lært om at male pænt og korrekt og leg dig frem til det helt rigtige look på din glasvase.

Forsegl vasen med voks

Selv om kalkmaling hæfter utroligt godt på glas, er det nødvendigt at forsegle med voks. Derved forsegler du malingen og beskytter den mod snavs og voks. Husk altid den klare voks først, hvis du efterfølgende vil gøre brug af en farvet voks. Hvis du bruger en farvet voks direkte på kalkmalingen, kan du risikere et grumset resultat, da den matte kalkmaling suger voksen til sig.

Du kan vælge mellem en klar og tre forskellige farver voks. Vælger du den klare voks, får du forseglet vasen og gør farven mere intens. Vælger du i stedet en af de farvede, ændrer farverne sig – alt efter hvilke farver og voks du bruger.

Vælger du f.eks. den hvide voks, kan du tilføre en fløjlsblød eller mere changerende effekt til lyse farver. Du kan også bruge den hvide voks til at give mørke farver et mere kridtet look, så grålige farver får et look a la zink. Samtidig vil den hvide farve lægge sig i eventuelle mønstre eller ujævnheder og give vasen et mere ældet og patineret udseende.

Tilsvarende vil den brune voks gøre lyse farver mere gyldne samt forstærke de naturfarvede nuancer. Sort voks kan fremhæve mørke farver samt tilføje et mere ældet look.

Så prøv dig frem med kalkmaling og voks og få det helt perfekte resultat på dit glasvase upcycling-projekt. Slutresultatet bliver et helt unikt produkt, som du sikker vil få mange spørgsmål og rosende kommentarer til.

God fornøjelse!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar