• Returret 30 dage
  • Fri fragt over 599 kr.
  • Fragt fra 39 kr.
  • Hurtig levering 1-3 hverdage
  • VISA Electron
  • Mastercard
  • VISA
  • MobilePay

Fra ældre, slidt køkken til nyt.

Oprettet d.

     

 

Det er i grunden så nemt at skifte sit køkken ud nu til dags. Der er et kæmpestort udbud af nye køkkener og du kan få det nøjagtigt, som du ønsker og som dine behov og pengepung er til. Men hvorfor smide et godt, gedigent køkken ud, som har fungeret fint for familien i årevis? Måske er selve skabskorpusset udmærket – indrettet fornuftigt og fungerer i dagligdagen. Jeg kan godt lide tanken, at man genbruger det, som stadig virker og som har en funktion og som passer til huset. Derfor vil jeg slå et slag for, at i stedet for at rive det gamle køkken ned, så opfrisker du det med ny maling. Måske er der lidt, som skal skiftes ud og justeres? Er der hængsler, som skal kigges efter?  En ny bordplade i farver, som passer til det nymalede køkken vil gøre underværker og nye greb på låger og skuffer vil pynte utrolig meget, så det får et mere nutidigt præg. Nye farver signalerer, at her er der virkeligt sket noget nyt. Har du spisebord og stole i køkkenet, så kan de blive malet ved samme lejlighed i en farve, som harmonerer med køkkenet.  Evt. kan der lægges nye hynder på stolene, som passer til. Der er virkelig mange muligheder. Find nogle genbrugskrukker/vaser i flere størrelser, mal dem i en dejlig farve, mal et par lysestager, som måske har stået bagerst i skabet og alligevel skal frem i lyset, nu da skabene skal tømmes og males. Find en bakke og forny den med kalkmaling. Sæt krukker/vaser med grene eller blomster fra haven og stager på bakken. Sæt dig ned i dit nymalede køkken og nyd, hvad du ser. Glæd dig over dit eget personlige præg på køkkenet.

Fremgangsmåden er således:
Skru grebene af, selv om de måske skal genbruges, det er lettere at male, når de er taget af. Slib evt. skabene meget let, det foretrækker jeg, for at være sikker på, at der ikke sidder løst maling tilbage, hvis lågerne har været malet før. Grundrens lågerne omhyggeligt (læs evt. vejledningen på kalkmaling.dk) Vær grundig med rengøringen specielt ved greb, da der kan sidde fedt og snavs tilbage, det er oftest der, vi er i kontakt med lågerne. Brug en af de små skuresvampe til rengøringen, så bliver der slebet lidt samtidig.  Hvis der skal nye greb på og skruehullerne ikke skal genbruges – fyld dem med spartelfarve ved brug af en lille japanspartel. Måske skal der spartles to gange. Lad spartelmassen tørre og slib let. Støv af og støvsug i det hele taget godt, inden du går i gang med at male, hermed undgår du at få støv og snavs i malingen. Dæk gulvet af. Er du usikker på, om der kan forekomme gennemslag fra bunden på lågerne – lav et prøvestrøg med malingen på en låge. Lad det tørre og tjek efter. Er der gennemslag, er du nødsaget til at male lågerne over med en spærregrunder, den vil forhindre gennemslag. Der vil ofte forekomme udtræk, hvis lågerne er af fyrretræ. Spærregrunderen kan købes i webshoppen.

Det er et temperamentsspørgsmål, om du helst vil male lågerne, når de er taget helt af eller de hænger på deres vante plads?
Har du nogle bukke kan du fint lægge dem her, mens du maler. For at lette arbejdsgangen og gøre resultatet pænt, er det en god ide at male lågerne på indersiden først. Du kan anvende en mohairrulle eller en skumgummirulle, men en pensel kan også bruges.  Mal bagsiden først og vent med at tage kanterne med, når du skal male forsiden. Så vil der ikke sidde maleklatter på forsiden, når du skal til at male dem.  Du må påregne at male lågerne mindst to gange, alt efter hvilken farve du har valgt og hvordan den oprindelige låge har set ud. I de fleste tilfælde, dækker malingen med to gange. Vær omhyggelig med beskæring indtil væg, når du maler/lakerer skabssider. Du kan vælge at forsegle med voks  – gør det evt. dagen derpå, så er malingen bedre hærdet – først en gang og efter et par dage kan du gøre det igen en gang, såfremt du vil gøre dem endnu mere slidstærke. Du kan bruge en svamp på den bløde side og anvend først roterende bevægelser, så du er sikker på at komme overalt og derefter stryger du svampen lodret nedover lågerne.  Du kan også lakere lågerne med en vandbaseret lak, den er ekstra slidstærk. Det vil jeg personligt anbefale og helst to gange, for et godt resultat. Vær sikker på, at du får lakeret overalt, da der ellers kan ses matte steder, når lakken er tør, hvor lakken ikke er blevet påført. Held og lykke med dit projekt.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar